<%@ Page Language="C#" %> Skiveren er beliggende i et skøn

Dansk BeskrivelseTysk beskrivelse

 

Strand
Den fine, brede sandstrand med de høje, marehalmsbeklædte klitter har Blåt Flag og indbyder til badning, solbadning, lange traveture samt diverse strand- og vandsportsmuligheder. Bilkørsel er tilladt på stranden. På grund af vindene egner stranden sig særdeles godt til surfing og funboardsejlads, og der afvikles ofte 'Wave Performance Surf Cup'-konkurrencer på stedet. Gå ikke glip af den helt utroligt smukke solnedgang over Vesterhavet.

Natur
Det fredede naturområde, der omgiver Skiveren er på en gang både lidt barsk og meget imponerende. Lige bag stranden med de høje klitter ligger de græsklædte og delvist træbevoksede havklitter, som langsomt går over i et meget naturskønt område med skov og lyngklædte hedearealer. Råbjerg Mile ved Kandestederne (21 km) er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2. Sandflugten ved klitten har efterladt Råbjerg Stenene - en stenslette, som er opstået fordi kun det fine sand fra Råbjerg Mile flyttes, og de større sten bliver liggende. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren.
Skiveren er beliggende i et skønt, fredet naturområde, direkte ved Vesterhavet og de høje klitter i Tannis Bugt, som strækker sig hele vejen fra Hirtshals til Skagen. Her er der fred, ro, dejlig badestrand og naturskønne omgivelser lige uden for døren, og i umiddelbar nærhed er der aktivitetsmuligheder, handelsbyer, feriebyer, seværdigheder og forlystelser til rådighed. Lige nord for Skiveren ligger vandreklitterne Sandmilen og Råbjerg Mile, og ca. 30 km mod nord ligger Skagen med sin helt unikke atmosfære.

Aktiviteter
Windsurfere har gode betingelser for at udfolde sig ved Skiveren Strand. Andre kan nyde synet af de farvestrålende sejl på det bølgende hav. Fra Skiveren kan I følge en vandre-/cykelsti, som fører ind i den smukke Tversted Plantage, forbi Tversted Søerne og til Tversted by. Hvide Klit Golfklub nær Bunken byder på en smukt beliggende, 18-hullers golfbane samt en Par 3 Pay & Play bane, som kan benyttes af alle (14 km) Der er gode fiskemuligheder langs kysten samt i baglandets åer. I har også mulighed for at tage på havfiskeri med kutter fra Hirtshals (25 km).

Seværdigheder
Området omkring Skiveren er beboet af mange kunsthåndværkere, og I kan besøge deres gallerier og værksteder, hvor der skabes glaskunst, keramik, malerier, smykker osv. I Tuen ved Tversted kan I besøge Ørnereservatet. I sommersæsonen er det muligt at komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. Oplev bl.a. vandrefalk, jagtfalk, duehøg, kongeørn og havørn (5 km). Den hyggelige by Tversted byder bl.a. på ægte landsbystemning, gamle, idylliske huse og vindmøllen Stokmøllen. Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle og lamaer, eller benyt de sjove månebiler, gyngerne og hoppepuden (13 km).

Udflugtsmuligheder
Den Tilsandede Kirke, hvis tårn rager op over sandet, er beliggende i et naturskønt plantageområde. Den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet (25 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved (26 km). I Hirtshals kan I bl.a. også besøge Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - et komplet bunkeranlæg med museum fra 2. verdenskrig. Besøg evt. Skagen med de karakteristiske Skagenshuse, Grenen, den charmerende havn, de interessante seværdigheder samt de mange butikker og spisesteder (31 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (70 km). Kort: © 2001 Microsoft Corporation. Tekst og foto: Copyright © 2003 SOL OG STRAND Feriehusudlejning A/S